• ענת פרידמן - מבט אחר

עיצוב פנים - תכנון המטבח

Updated: Sep 27, 2019


"מבט אחר" מאמינה כי המטבח הוא אחד מהמקומות המרכזיים בבית, אם לא המרכזי. מבנה המקום קובע את אופן התכנון הפונקציונלי של המטבח .

בתכנון המטבח נמצא לא אחת שהלקוחות תחילה מדמיינים איך יראה המטבח, איזה דלתות ירצו וזאת לפני החשיבה על התכנון עצמו והתייחסות לכל הפרטים הקטנים. הם שוכחים כי מאחוריו התוצאה הסופית , יש לעבור שעות רבות של תכנון קפדני ובנייה נכונה. תכנון מטבחים הינה מלאכת מחשבת הדורשת מאיתנו לתכנן באופן מעשי ופרקטי את החלום – המטבח החדש.

בתכנון המטבח יש לחשוב על מציאת שטחי אחסון, בניית משטחי עבודה לבישול ואפיה וחשיבה על התפקוד הכללי בו. בתכנון המטבח יש לחשוב איך ניתן למקסם אותו בלי להתפשר על שום פרט בנראות .


התכנון יקבע את צורתו הכללית תוך התייחסות למיקום של חלון ודלת, את בחירת מיקומם של האביזרים החשמליים הנילווים, של הכיור והמדיח, של המקרר , הכיריים וכל השאר, את בחינת התפקודים הנדרשים בו,

כלומר איך להפוך אותו לנעים ונוח לעבודה.

בתכנון מטבח נמצא עצמנו מתייחסים לפרטים הנילווים למטבח כמו יחידת האי, ופינת האוכל.

בבדיקה קצרה נדע לומר האם מקומם בתוך המטבח , האם מקומם מחוץ לשטח המטבח , האם הם בכלל ישולבו בתכנון המטבח :

יחידת האי , אם ישנה - האם ניתן לשלב אותה במטבח , האם יש לה מקום.

פינת האוכל - האם תמוקם במטבח עצמו או בחלל צמוד ישנם לקוחות המשלבים את יחידת האי או הדלפק במטבח, המשמשים כפינת עבודה וישיבה נוספת.

בחינת החומרים ומראהו החיצוני של המטבח הן בחירות כיד היוצר. השמיים הם הגבול.

המטבח יכול להיות בנוי מעץ מלא, פרומייקה לסוגיו, ציפוי זכוכית, פורניר , מתכת וכך הלאה. הידיות יכולות להיות אינטגרליות, חיצוניות , משולבות במטבח צבוע וכך הלאה. ההשפעה העיקרית על הבחירות  האלה היא התקציב הנתון למשימה, ויש להוסיף גם את עלות השיש ובהמשך רכישת האביזרים: מקרר, מדיח, תנור, מיקרו....

לא אחת "מבט אחר"  מזכירה ללקוחות שאת הבית בסוף התהליך יש  גם ל"הלביש" בסוף התהליך

ולכן רצוי להתפשר בבחירת חומרים כדי למנוע חריגה בתקציב. חשוב להזכיר שאת  דלתות הארונות במטבח ניתן יהיה בעתיד להחליף, למרות שכולם מחפשים שלמות כבר בבחירות הראשוניות. המטבח - תכנון  מותאם מראש לדרישות  הלקוחות מהמטבח.

סופו של התהליך  הוא השלמת קניית האביזרים החשמליים , התאורה , הריהוט וכל השאר.


הדברים המדברים בתכנון המטבח – 

המבנה, תכנון המבנה, צבע, פונקציונליות , תפקוד - הם המרכיבים החשובים בתכנון המטבח.

הארונות מתוכננים בעזרת מגירות קטנות, גדולות , ומעל ארונות גבוהים - כלאפות או יחידות עם דלתות

וכן ארונות גבוהים כמו הבילד אין , המזווה.

אביזרים נילווים הקיימים הנדרשים בכל מטבח שישולבו :

הכיור, המדיח, תנור אפיה , מיקרוגל , מקרר, קומקום חשמלי

ישנם אביזרים נילווים נוספים לפי דרישה כמו טוסטר אובן, תמי 4, מכונת קפה, טוסטר, מעבד מזון, מיקסר

וכן הלאה.. את המטבח גם רצוי לנסות לחלק לכמה משטחי / אזורי עבודה .

המטבחים של היום מאובזרים ברמה גבוהה.

במטבח חשוב לתכנן נכון את משטחי העבודה שנארגן בו . אם בעבר היינו מתייחסים למשולש הנדסת האנוש בתכנון, שהוא עדיין נכון, היום נקודת המוצא היא תכנון מטבח שיהיה נוח ופרקטי שישמור על רצף העבודה במטבח שבו , ולא פחות חשובה ללקוחות היא הנראות הכללית.


איך להחליט מהו התכנון הנכון ביותר ? איך נדע איפה נרצה להציב כל אזור ואזור במטבח ?

בתכנון צורת המטבח נכון למצוא כמה אופציות של העמדה. על כל אחת מהן אפשר לפתח סיפור.

מה שחשוב הוא למצוא את התכנון שיסייע בחשיבה על אופן השימוש בו ובפיתוח הרגלי העבודה שיצטיירו בו. יצירת אזורים הנוחים לתפקוד הכללי , התייחסות ליכולת הניידות במטבח , התייחסות לאופן הצבת האביזרים במטבח והגישה אליהם.

בבחינת תכנון האיחסון עלינו לבדוק מהי דרישת תכיפות השימוש בהצבת האביזרים, מתי הינה גבוהה ומתי פחות, כך שהגישה והזמינות תהיה פרקטית למשתמשים. ממליצה מאוד לארגן כמה שיותר נוכחות של מגירות בין אם בחלק התחתון של המטבח ובין אם במזווה. האיחסון הינו פרקטי , נוח בגישה , נותן מקסימום אפשרות של פתיחה . חשוב שתדעו שישנן מגירות היכולות לשאת משקלים עד 70 קג


בחינת אופן האיחסון במטבח - איך נדע לתכנן נכון את תכולת המטבח ?

ממליצה להכין רשימה מסודרת של כל שאתם רוצים במטבח שלכם הכוללת:

  • אחסון הכלים הנילווים - מקרר , תנור-מיקרו (בילד אין) , כיריים , כיור, מדיח וישנם אלה משעבר כמו טוסטר, תמי 4, מיקסר וכן הלאה

  • אחסון מזון יבש ורטוב

  • אחסון כלים

  • אחסון חומרי ניקוי ואביזרי ניקיון

  • אזור הכנה על השיש

  • אזור אפיה ובישול


דברים נוספים החשובים בתכנון המטבח, שאלות שתשאלו את עצמכם :


^ מהו השימוש העיקרי של המטבח?

ישנם מטבחים שהם הופכים למקום בו מתרכזת המשפחה (יותר מהסלון)

^ כמה זמן אתם ומשפחתכם מבלים במטבח כל יום?

^ האם אתם נוהגים לאחר במטבח?

^ מי הם העובדים במטבח - הבעל הבשלן / האשה? כמה עובדים במקביל ממטבח?

^ כמה פעמים מבשלים במטבח? באיזה תדירות?

^ עבור כמה אנשים מבשלים במטבח?

^ אם הייתם צריכים לבחור דבר אחד שיפנק אתכם במטבח – מה זה היה?


בשיפוץ


^ איזה שינוי הייתם מעוניינים לבצע במטבח?

^ האם מגדילים או מקטינים אותו או אולי משנים את צורתו?

^ כמה כסף אתם בוחרים להוציא על המטבח?


על אלה ועוד דברים שיגעו בכל לקוח ולקוח בנפרד, הם הפרמטרים שיבנו את המטבח.

כך יבנה המטבח המושלם שלכם.


בתכנון המטבח

ההתייחסות אינה לפי מה יפה יותר אלא מה מתאים ופרקטי יותר ללקוח בעבודה בו.


מתכננים מטבח חדש ? זו הסיבה שנפגש. יחד נבנה את המטבח לפי המקום, התקציב, והחלום


התקשרו לתיאום פגישה 0502056633

השאירו הודעה בלינק המצורף - https://bit.ly/2KcQ




חזרה לאתר המאמרים



0 views

©  כל הזכויות שמורות לענת פרידמן (עיצוב פנים ונדל"ן) 2016

מבט אחר - ענת פרידמן
תיווך ועיצוב פנים
קיבוץ גבעת חיים מאוחד 38930
נייד: 050-2056633

דוא"ל: frianat@gmail.com

השאירו פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם