המטבח ופינות אוכל
כשחושבים על הבית -
מה הדבר הראשון שעולה לכם בראש?
"מבט אחר" מאמינה כי המטבח הוא אחד מהמקומות המרכזיים בבית, אם לא המרכזי.
כיום נמצא כי המטבח משמש לא רק לעבודות המטבח אלא גם למקום של מפגש משפחתי.
מבנה המקום קובע את אופן התכנון הפונקציונלי של המטבח, ואת מיקומם של האביזרים החשמליים,
כולל הכיור והמדיח, יחידת ה"אי" ואופן שילובה של פינת האוכל (באי מומלץ להוסיף נקודת שקע).
בחינת החומרים ומראהו החיצוני של המטבח הן בחירות כיד היוצר.
דלתות המטבח יכולות להיות מעץ מלא, פורמייקה, ציפוי זכוכית, פורניר ועוד...
הידיות יכולות להיות אינטגרליות, חיצוניות, משולבות במטבח צבוע וכך הלאה
כמו כן יש להתייחס לאופן החיפוי מעל השיש - האם יעשה מהשיש עצמו, קרמיקה, בריקים , זכוכית ?..
ההשפעה העיקרית על הבחירות הוא התקציב שהוקצב למטבח הכולל את עלות קניית האביזרים החשמליים
שישולבו בהמשך..
לא אחת "מבט אחר" מזכירה ללקוחות שאת הבית בסוף התהליך יש גם ל"הלביש" ולכן רצוי להתפשר
בבחירת חומרים כדי למנוע חריגה בתקציב.
המטבח של היום מאובזר ברמה גבוהה. נמצא בו את יחידת ה"אי" או ה"דלפק" , המשמשים לישיבה ועבודה,
וכן כיור או כיריים נוספים .
פינת האוכל הראשית תמצא מחוץ למטבח אך יש ותמצא במטבח עצמו.
ישנם מטבחים סגורים וישנם הפתוחים לחלל הגדול. מטבח כזה מחוייב להיות מסודר ונקי כל הזמן.
בתכנון החלל ההתייחסות אינה לפי מה יפה יותר אלא מה יותר מתאים ללקוח לדרישותיו ,
להרגליו ולמבנה המקום.
היום בבתים החדשים ישנו חיבור בין אזור המטבח לאזור הסלון.
יש המחפשים את ההפרדה גם מהסיבה שלא רוצים להיות בתחושה שהמטבח ממשיך את הסלון ,
כלומר לשבת בסלון ולהרגיש שאני במטבח .
הפרדה ניתן ליצור גם דרך משחק של עבודת גבס בתקרה, יצירת הנמכה תיצור תחושה של ביניהם הפרדה..
מטבח פתוח לסלון מחייב מטבח מטוקטק , אף אחת לא תרצה שיראו את הלכלוך או הבלגן קיים אצלה במטבח
-בעיה נוספת של המטבח פתוח – ניחוח הבישולים - העובר ישירות לסלון – במיוחד ריחות של טיגון השניצלים (דמיינו את הריח). בי זה מיד מעלה תחושת רעב
אולם, ישנו יתרון מובהק במטבח פתוח המאפשר קשר עין אל המתרחש בסלון
עוזר למשל בהשגחה על הילדים , כשאתם במטבח
הפרדה ניתן להשיג גם דרך הצבה של אלמנטים
דקורטיבי / פיסולי / צבע / ריהוט
מזמינה אתכם להיוועץ בכל נושא הקשור למטבח קיים או חדש.
עוד על המטבח - הכנסו למאמר